top of page

Training traumasensitief onderwijs 

Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen

Getraumatiseerde kinderen hebben vaak moeite met leren, met reguleren van hun emoties en hun gedrag, en met vertrouwen in zichzelf en anderen. Doordat ze dagelijks te maken hebben (gehad) met onveilige of zeer stressvolle omstandigheden, zijn hun hersenen gericht op overleven in een bedreigende omgeving. Het gedrag van deze kinderen is voor leerkrachten vaak moeilijk te begrijpen. Dit kan leiden tot gevoelens van machteloosheid en frustratie. 

De training lesgeven aan getraumatiseerde kinderen biedt leerkrachten en andere onderwijsprofessionals de kennis en praktische handvatten om een negatieve spiraal te doorbreken, zodat getraumatiseerde kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. School kan hiermee in het leven van getraumatiseerde kinderen een groot verschil maken (Coppens, 2022).

Deze training is geschikt voor schoolteams, en medewerkers van buitenschoolse opvang en kinderopvang. De tijdsinvestering bedraagt vier dagdelen of twee studiedagen. Daarnaast bieden wij de training met een open inschrijving. Ga hier uit van twee dagen.


Om erachter te komen of deze training past bij jullie team, kunnen wij een (gratis) introductie en inspriratie bijeenkomst verzorgen.


Bij interesse mail ons. 

Coppens, L., Schneijderberg, M., Kregten van., C. (2022). Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen. Een praktisch handboek voor het basisonderwijs. 

Multi-etnische klasse
Training traumasensitief onderwijs: Welkom
bottom of page